850

امضای یادداشت تفاهم همکاری مشترک میان دانشگاه‌های رازی و قاسم الخضرا عراق

دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی به اتفاق هیأت همراه، طی برنامه کاری، با هدف تقویت دیپلماسی علمی، به عراق سفر کردند.

دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه به همراه دکتر مرادخانی مدیر دفتر همکاری‌های علمی بین الملل دانشگاه، دکتر دادفر معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی و دکتر مصطفایی معاون پژوهش و فناوری، ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۲ طی برنامه کاری به عراق سفر کردند و در بدو ورود به پایانه مرزی مهران مورد استقبال رسمی از سوی معاون دانشگاه قاسم الخضرا (دکتر فاضل) و مسئول روابط این دانشگاه با ایران (دکتر قطبی) قرار گرفتند.

رئیس دانشگاه رازی سپس به اتفاق هیأت همراه راهی حله (مرکز استان بابل) شد و در کاخ ریاست جمهوری آن شهر مورد استقبال رئیس دانشگاه قاسم الخضرا و هیأت همراه ایشان قرار گرفت.

دکتر احمدی همچنین در ضیافت شامی که به افتخار هیأت اعزامی از دانشگاه رازی ترتیب داده شده بود، حضور یافتند.

این سفر با هدف تعمیق همکاری‌های مشترک علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و گسترش دیپلماسی علمی بین‌المللی صورت گرفته است.

استقبال رسمی ریاست دانشگاه قاسم الخضرا عراق از ریاست دانشگاه رازی

هیأت اعزامی دانشگاه رازی، ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۲، در بدو ورود به دانشگاه قاسم الخضرا عراق مورد استقبال رسمی دکتر حسن العوادی، روسای دانشکده‌ها و دانشجویان قرار گرفت.

در ادامه، نشست مشترک دکتر حسن العوادی ریاست دانشگاه قاسم الخضرا عراق با هیأت اعزامی از دانشگاه رازی در راستای تعمیق همکاری‌های مشترک برگزار شد.

در این نشست، دکتر حسن العوادی ضمن خوش آمدگویی ویژه به هیأت دانشگاه رازی به ویژه دکتر محمدنبی احمدی ریاست دانشگاه توضیحاتی را در خصوص معرفی دانشگاه قاسم الخضرا ارائه کرد و به معرفی رؤسای دانشکده‌ها و شرح وظایف آنان پرداخت.

دکتر العوادی با اشاره به سفر اخیر خود به دانشگاه رازی، خشنودی خود را از سطح بالای علمی اساتید و توانمندی‌های  دانشگاه رازی در حوزه های مختلف ابراز کرد.


در ادامه دکتر محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی ضمن قدردانی از میهمان نوازی گرم دانشگاه قاسم الخضرا در سخنانی اظهار داشت: ملت ایران و عراق در طول تاریخ همواره با برخورداری از اشتراکات فرهنگی و دینی همزیستی مسالمت آمیز و تعاملات بسیار خوبی داشته‌اند، در سالیان اخیر نیز همکاری کشورهای ایران و عراق برای مبارزه با تروریست‌های داعش را شاهد بوده‌ایم و برادرانمان در خط مبارزه با دشمن حضور داشته‌اند.

وی در ادامه به معرفی دانشگاه رازی و پرداخت و توضیحاتی را در خصوص قدمت و جایگاه دانشگاه در نظام‌های معتبر رتبه‌بندی جهانی ارائه کرد.

رئیس دانشگاه رازی حضور دانشمندان برجسته یک درصد و دو درصد پراستناد جهان، برخورداری از امکانات ارزشمند سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را از جمله ظرفیت‌های دانشگاه برشمرد.

دکتر احمدی در ادامه به این نکته تأکید کرد که نگاه کشورهای دنیا در موضوعات مختلف به دو دسته کلی تقسیم می‌شود؛ نگاهی که کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا و انگلیس دارند، چپاول‌گرایانه و غارت ثروت و منابع کشورهای منطقه است اما نگاه و تلاش کشورهایی همچون ایران و عراق در حقیقت، نجات بشریت است.

رئیس دانشگاه رازی برقراری ارتباط و همکاری‌های علمی بین دانشگاه‌های دو کشور را نیازمند فراهم نمودن زمینه آشنایی اندیشمندان و استادان طرفین از طریق برگزاری نشست‌ها و همایش‌های مشترک دانست.

وی وجود تبادلات علمی و فرهنگی را از عوامل درخشش علمی مسلمانان در طول تاریخ دانست و بر گسترش تعاملات بین کشورها با استفاده از ابزار دیپلماسی علمی تأکید کرد.

دکتر احمدی با بیان اینکه دانشگاه رازی در سالیان اخیر میزبان دانشجویان عراقی در رشته‌ها و مقاطع تحصیلی مختلف بوده است، افزود: خوشبختانه تجربه مثبتی از همکاری با دانشگاه‌های کشور دوست و برادر؛ عراق، داریم. از سوی دیگر امکانات و زیرساخت‌های مناسبی برای تحصیل دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه رازی فراهم شده است.

وی همچنین با اشاره به فعالیت مرکز آموزش زبان فارسی ویژه دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه رازی (آزفا) از آمادگی لازم برای برگزاری دوره‌های کوتاه مدت آموزش زبان فارسی به اساتید و دانشجویان عراقی خبر داد.

دکتر احمدی در ادامه از آمادگی کامل دانشگاه رازی برای انجام همکاری‌های جدّی با دانشگاه قاسم الخضرا خبر داد و افزود: ارتقاء رتبه دانشگاه رازی در نظام رتبه‌بندی تایمز و همچنین ورود دانشگاه قاسم الخضرا به این نظام رتبه‌بندی ایجاب می‌کند که هر دو دانشگاه به صورت جدّی در جهت تعاملات دوجانبه حرکت کنند.

همچنین در این جلسه، سایر مدیران دانشگاه‌های رازی و قاسم الخضرا هر یک به بیان شرح وظایف کاری خود، برنامه‌ها و ظرفیت‌های علمی، آموزشی و پژوهشی پرداختند.

از مهمترین محورهای همکاری که در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت؛ تدریس دروس مشترک، حضور در هیأت تحریریه ژورنال‌های دانشگاهی، انجام پروژه‌های پژوهشی مشترک، برگزاری همایش‌ها و مسابقات ورزشی مشترک بود که مورد استقبال دانشگاه قاسم الخضرا قرار گرفت و مقرر شد؛ تصمیمات اتخاذ شده در این نشست با هدایت مدیران امور بین‌الملل دو دانشگاه به طور جدّی پیگیری شود.

آغاز فصل جدید همکاری‌های دوجانبه دانشگاه‌های رازی و قاسم الخضرا 

در  ادامه نشست مشترک رؤسای دانشگاه‌های رازی و قاسم الخضرا عراق (دکتر محمدنبی احمدی و دکتر حسن العوادی)، تفاهم‌نامه همکاری دوجانبه به امضای طرفین رسید.

این نشست که با حضور هیأت اعزامی دانشگاه رازی در دفتر ریاست دانشگاه قاسم الخضرا عراق برگزار شد، با امضای تفاهم‌نامه‌ای همراه شد که پیشتر نسخه عربی آن با حضور هیأت دانشگاه قاسم الخضرا در دانشگاه رازی به امضا رسید.

این تفاهم‌نامه در راستای تعمیق همکاری‌های علمی بین‌المللی و پیشبرد همکاری‌های مشترک علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در سه نسخه فارسی، عربی و انگلیسی به امضای طرفین رسید.

در ادامه، رؤسای دانشگاه‌های رازی و قاسم الخضرا در کنفرانس خبری مشترک پاسخگوی سؤالات خبرنگاران بودند.

همچنین هیأت اعزامی دانشگاه رازی از بخش‌‌های مختلف دانشگاه قاسم الخضرا بازدید به عمل آوردند و از نزدیک با ظرفیت‌ها و امکانات آزمایشگاهی، آموزشی، ورزشی و... در دانشکده‌های این مجموعه آشنا شدند.

رئیس دانشگاه رازی در پایان بار دیگر از میهمان نوازی گرم مسئولان دانشگاه قاسم الخضرا به ویژه دکتر حسن العوادی تشکر کرد.

 

 

 

 

 

 

 

 


شناسه : 11215047