3253

شرکت دو عضو هیات علمی دانشگاه در کنفرانس بین المللی آب دانشگاه دیاله عراق

با توجه به شرکت آقای دکتر محمد نبی احمدی، ریاست دانشگاه رازی، در همایش روسای متخب دانشگاه­های کشور با روسای دانشگاه های کشور عراق در دانشگاه فردوسی مشهد در مهر ماه سال 1401 ، امضای یادداشت تفاهم همکاری با 11 دانشگاه در این نشست امکان پذیر گردید. پس از این نشست با توجه اینکه گسترش دیپلماسی علمی از جمله برنامه های مدون وزارت متبوع می باشد دانشگاه نیز در این راستا به نقش خود ایفا نموده و در ارتباط با دانشگاه های کشور عراق به تعاملات خود ادامه داده است. از آن جمله می توان به شرکت آقای دکتر بهمن فرهادی و آقای دکتر رسول قبادیان، اعضای هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه رازی، به عنوان نمایندگان این دانشگاه در پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی آب که به مناسبت روز جهانی آب (3 فروردین) در دانشگاه دیاله عراق برگزار شد، اشاره نمود. این کنفرانس که با شعار "آب برای صلح" مزین شده بود، به دلیل همزمانی با ماه مبارک رمضان با اندکی تأخیر در تاریخ‌های 5 و 6 اردیبهشت 1403 در شهر بعقوبه عراق برگزار گردید.


دکتر فرهادی و دکتر قبادیان به عنوان سخنرانان کلیدی در این کنفرانس، دستاوردهای علمی خود را در قالب دو مقاله با عناوین "بررسی تاثیر تغییرات اقلیمی بر نیاز آبی محصولات کشاورزی در استان کرمانشاه" و "معرفی مدل بهینه‌سازی سه‌هدفه برای طراحی شبکه توزیع آب شهری با تمرکز بر کاهش هدررفت پس‌زمینه" ارائه دادند.

دکتر فرهادی با تأکید بر اقلیم خشک و نیمه‌خشک حاکم بر ایران و عراق و همچنین تغییرات آب و هوایی چشمگیر در چند دهه اخیر، بر ضرورت استفاده ترکیبی از مدل‌های مختلف برای پیش‌بینی دقیق تاثیر این تغییرات بر نیاز آبی محصولات کشاورزی و تدوین برنامه‌های سازگار با شرایط جدید اقلیمی تأکید کرد. وی در ادامه به تشریح نتایج برخی تحقیقات انجام شده توسط دانشجویان تحصیلات تکمیلی گروه مهندسی آب در خصوص برآورد نیاز آبی محصولات کشاورزی در تعدادی از شهرستان‌های استان کرمانشاه در شرایط تغییر اقلیم پرداخت.


دکتر قبادیان نیز در سخنرانی خود به ارائه راهکارهایی برای طراحی بهینه شبکه‌های آبرسانی شهری با استفاده از مدل‌های شبیه‌سازی و بهینه‌سازی پرداخت. ایشان با اشاره به نشت آب به عنوان یکی از معضلات اساسی شبکه‌های آبرسانی، از مدل سه‌هدفه خود برای حل این مشکل رونمایی کرد. نتایج ارائه شده نشان داد که با استفاده از این مدل می‌توان در شبکه آبرسانی شهر روانسر ضمن کاهش 10 درصدی نشت پس‌زمینه، شاهد 35 درصد کاهش هزینه اولیه نیز بود.

حضور فعال و ارزشمند اعضای هیئت علمی دانشگاه رازی در این کنفرانس بین‌المللی که با حمایت سازمان ملل متحد برگزار شد، مورد استقبال و تقدیر ریاست دانشگاه دیاله قرار گرفت. دکتر تحسین، رئیس دانشگاه دیاله، ضمن ابراز خرسندی از مشارکت دانشگاه رازی، تمایل خود را به گسترش همکاری‌های علمی با این دانشگاه اعلام کرد.


 

شبکه خبری کربلا نيوز در حاشیه این همایش با دکتر فرهادی مصاحبه‌ای انجام داد. لازم به ذکر است با توجه به رایزنی های صورت گرفته بر اساس یادداشت تفاهم منعقد شده با دانشگاه دیاله، طرف عراقی کلیه هزینه های شرکت کنندگان دانشگاه رازی را از بدو ورود به کشور عراق تا زمان خروج آنها به عهده داشت.

امور بین الملل دانشگاه از مشارکت آقای دکتر فرهادی و آقای دکتر قبادیان در گسترش دیپلماسی علمی قدردانی می نماید.





 


شناسه : 14155535