1133

دانشگاه رازی در یک نگاه

 

دانشگاه رازی در بهمن ماه سال ۱۳۵۱ در شهر خوش آب و هوای کرمانشاه با عنوان دانشکده علوم شروع به فعالیت نمود و در اولین سال تحصیلی (۱۳۵۲- ۱۳۵۱) با پذیرش ۲۰۰ دانشجو در چهار رشته فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی و ریاضی، فعالیت خود را آغاز کرد.

این دانشگاه بعد از انقلاب اسلامی به منظور گسترش آموزش عالی، با راه‌اندازی دانشکده تربیت دبیر سنندج و دانشکده دامپروری ایلام، به دانشگاه رازی ارتقاء یافت. در سال ۱۳۷۰، دانشکده‌های وابسته تربیت دبیر سنندج به دانشگاه کردستان و دانشکده دامپروری ایلام به دانشگاه ایلام تغییر یافت و از دانشگاه رازی منفک گردیدند.

دانشگاه رازی از پردیسی بسیار وسیع، زیبا و سرسبز در دامنه‌ کوه تاریخی طاقبستان برخوردار است و در حال حاضر دارای ۱۶ دانشکده شامل دانشکده‌های علوم پایه، شیمی، ادبیات و علوم انسانی، علوم اجتماعی و تربیتی، کشاورزی، علوم و مهندسی کشاورزی، دامپزشکی، فنی‌مهندسی، تربیت بدنی و علوم ورزشی، هنر و معماری، نفت و پتروشیمی، برق و کامپیوتر، علوم و فناوری‌های نوین، فنی‌مهندسی اسلام‌آبادغرب، مدیریت و حسابداری جوانرود و کشاورزی سنقر بوده و با بهره‌گیری از دانش و تخصص بیش از ۴۵۵ عضو هیات علمی در ۵۶ گروه آموزشی و بیش از ۱۲ هزار نفر دانشجو در چهار مقطع و در ۷۴ رشته کارشناسی، ۱۴۲ رشته کارشناسی ارشد، یک رشته دکترای حرفه‌ای و ۶۹ رشته دکترای تخصصی به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

علاوه بر گروه‌ها و دانشکده‌های آموزشی، ۴ مرکز پژوهشی مصوب قطعی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در دانشگاه رازی فعالیت دارند که عبارت‌اند از: گروه پژوهشی مطالعات خانواده، مرکز تحقیقات مطالعات محیط‌‌زیست، پژوهشکده نانوتکنولوژی و پژوهشکده تحقیقات پیشرفته مهندسی شیمی.

توسعه ۴.۵ برابری فضای سبز دانشگاه رازی موید فراهم نمودن محیطی دل‌انگیز و با نشاط برای جویندگان علم و دانایی در این مجموعه فرهنگی و علمی است. مدیریت هیات نظارت و ارزیابی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان کرمانشاه، نماینده تام‌الاختیار سازمان سنجش کشور در استان، دبیرخانه هیات امنای دانشگاه‌های رازی و صنعتی کرمانشاه و دبیرخانه شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های استان از دیگر رسالت‌های این دانشگاه مادر غرب است.

قرارگرفتن در جمع دانشگاه‌های موثر جهان بر اساس نظام رتبه‌بندی لایدن و رده‌ پنجم تا دهم دانشگاه‌های جامع کشور بر اساس نظام رتبه‌بندی بین‌المللی ISC، کسب رتبه ششم دانشگاه‌های جامع کشور در نظام رتبه‌بندی «یو اس نیوز»، میزبانی شایسته رویدادهای ملی و بین‌المللی و اجرای پروژه‌های مطالعاتی کلان ملی، گوشه‌ای از افتخارات دانشگاه رازی؛ این نگین درخشان غرب ایران اسلامی است.

در بخش همکاری‌های علمی بین‌المللی، دانشگاه رازی دانشگاهی پیشرو در ایران و به ویژه در غرب کشور است و با بسیاری از دانشگاه‌های منطقه، جهان اسلام و کشورهای اروپایی، تفاهم‌نامه‌های متعدد همکاری علمی دارد. از جمله می‌توان به قراردادهای همکاری با دانشگاه‌های فرانسه، دانمارک، ترکیه، سوئد، یونان، عُمان و عراق اشاره کرد.

دانشگاه رازی در آستانه نیم قرن فعالیت‌های شاخص علمی و فرهنگی در منطقه، با افتخار در رده‌ دانشگاه‌های برتر ایران و جهان قرار دارد و ماوایی برای اندیشمندان برتر جهان اسلام، دانشجویان داخلی و خارجی، پژوهشگران و محققان ایران و جهان است و مجموعه‌ای ارزشمند از آزمایشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و آموزشی را در بردارد.

دانشگاه رازی همواره شعار اخلاق‌محوری را پیشه خود داشته و با افتخار به گذشته‌ای پربار و امید به آینده‌ای روشن، با بهره‌گیری از اساتید تلاشگر، کارکنان خدوم و دانشجویان عزیز در مسیر توسعه جامعه‌ دانش‌بنیان قدم‌های خود را استوارتر از قبل بر می‌دارد تا نویدبخش آینده‌ای پرافق و سرشار از موفقیت و تعالی برای مردم استان و منطقه باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


شناسه : 923690